2012. augusztus 30., csütörtök

Antimemória Ciabatta

Ha tehetem, szívesen bekukkantok Wholeliving-hez, tök jó fej,igényes és környezetbarát, két gyerekes és állatira kreatív anya, ráadásul szuper receptjei vannak, meg - iriységjel:-)- s.k. kertje a természet nagyon lágy ölén (nézzétek csak a legutóbbi bejegyzésénél a betakarításról született fotókat!), mindenféle zölddel teli. Mázlista.
Mielőtt végképp elönt az epemirigy:nála találtam egy jó kis Ciabatta leírásra,amiben figyelmeztetett a hosszú kelesztés fontosságára,s igyekeztem is nem elfelejteni. Sajna átestem a paci túlfelére, és majdnem két napra ott hagytam a begyúrt tésztát a konyhapulton, az előírt 12-13 óra helyett...Lágy és finom kovászillat lengte körül, mikor sűrű bocsánatkérések közepette megközelítettem. Kissé nehézkes kisebb cipószerűre szaggatni (kanalat használtam),majd forró sütőbe rendezgetni, viszont 25 perc alatt kész és az illata...nagyon wow! Belül lukacsos,kívül meg szuper ropogós! Elvileg 4-5 darab jön ki ennyiből.
Meg is töltheted, ha kihűlt: olívaolajjal meglocsolod a kettévágott bucikat, aztán némi fokhagymával bedörzsölöd, mozzarellát, paradicsomot raksz rá, frissen tört borsot, bazsalikomot, mentát...
S akinek ehennyiii jóóóó kevéééééés, azt érje gááááncs és meeegvetéééés - éneklik a Varázsfuvolában (asszem...)